Volg ons op Social Media:

TOPVEULEN VOOR MAAR LIEFST € 27.000 VERKOCHT NAAR VS

24 jul. 2023

Afgelopen zaterdag sloot de tweede veulenveiling dit jaar af met een knallend einde. De gemiddelde verkoopprijs van de veulens lag op € 7.500, waar het topveulen verkocht werd voor maar liefst €27.000. Bij de fokmerries & de embryo’s lag het gemiddelde op €11.000. 

 

Wederom topveulen naar de Verenigde Staten

All My Love F (Elvis ter Putte x Nabab de Reve) is een genetische buitenkans en zeer interessant voor de sport als fokkerij. Vanaf de opening van de veiling woensdag werd er al direct veel op geboden, maar afgelopen zaterdag ging het tegen sluitingstijd snel. Niemand wilde deze kans missen. Uiteindelijk trok een klant uit de Verenigde staten aan het langste eind, voor €27.000 vertrekt hij naar de andere kant van de wereld.

De schimmel Extacy vd Keienlegger Z (Emerald van 't Ruytershof x Clinton) was voor de veiling startte al een van de populaire veulens en werd veel bekeken. Ook bij hem waren op de openingsavond direct diverse mensen geinteresseerd en plaatste hun bod. Op zaterdagavond waren diverse klanten met elkaar in strijd, uiteindelijk sloeg de hamer af op €14.500 voor een klant uit Ierland.

De opvallende bonte merrie, Trussardi, trok veel nieuwe mensen naar de veiling. Deze merrie stamt af van de veelbelovende Dominator Z-zoon Defender VDS Z. Zij werd door de hele veiling heen ontzettend veel bekeken en ook direct na opening kreeg ze al diverse biedingen van over de hele wereld. Zij vertrekt voor € 11.000 naar Canada.

Fokmerries blijven in Europa

In deze veiling zaten ook diverse interessante fokmerries. Zowel de merrie Sarima (Clarimo x Cento, drachtig van Chaloubino PS) als Chaccacara (Chacco-Blue x Caretano Z, drachtig van Diablue PS) werden verkocht voor €11.000. Sarima zal binnenkort vertrekken naar Frankrijk en Chaccacara blijft dichterbij huis, die gaat naar België.

 

Volgende veulenveiling: 23-26 augustus

Deze veiling is pas net afgelopen maar we gaan op een hoog tempo verder, de 3de en laatste veulenveiling die we organiseren dit jaar is al over een paar weken. U kunt vanaf 23 augustus uw bod plaatsen en de veiling sluit op 26 augustus. Wilt u op de hoogte blijven van alle onze veilingen? Registreer u dan gratis, u krijgt dan een e-mail zodra de nieuwe collectie online te bewonderen is. In het najaar organiseren we ook nog een veiling voor jonge springpaarden, daarvoor zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie