Volg ons op Social Media:

EERSTE VEULENVEILING 2023 EEN GROOT SUCCES! VEILLINGTOPPER NAAR VERENIGDE STATEN

26 jun. 2023

Zaterdag liep de eerste veulenveiling van dit jaar bij Paardenveilingonline.com af. Met ruim 90% van de collectie verkocht en een gemiddelde verkoopprijs van €8.000 mag ook deze veiling weer als een succes de boeken in. Naast de verkoop van 2 topveulens naar Verenigde Staten kocht een loyale klant uit Luxemburg maar liefst 4 veulens. “Wat een succes weer deze veiling! Naast bewezen bloed geven wij als organisatie ook graag jonge hengsten een kans. Dit vraagt de markt en is in het belang van onze fokkerij. Hierdoor blijven de prijzen realistisch en bieden we voor ieder wat wils. Dat is iets wat onze veiling uniek maakt” aldus Alwin en Niels van Paardenveilingonline.com.

Twee topveulens naar de Verenigde Staten

Respectabele klanten uit de Verenigde Staten hebben het biedduel gewonnen bij de twee meest gewilde veulens. Total Touch KK (Zirocco Blue VDL x Nanab de Reve) is een echte aanwinst voor de sport en fokkerij. Er werden op alle dagen diverse biedingen op haar gedaan maar het barstte pas goed los op zaterdagavond vlak voor sluitingstijd. De prijs steeg rap en sloeg uiteindelijk af op maar liefst € 13.500.
Darrynola Z (Darry Lou x Corland) werd ook vanuit de Verenigde Staten gewaardeerd. Vader Darry Lou heeft bewezen tot de allerbeste springpaarden van de wereld te behoren. Darrynola Z was een absoluut buitenkansje: het eerste veulen van Darry Lou die via een veiling aangeboden werd. De hamer sloeg rond 20:30 af op  € 10.500 en daarmee vertrekt ook deze top merrie binnenkort naar de Verenigde Staten.

Veel interesse in fokmerrie: rechtstreekse dochter van legendarische Chacco-Blue

Naast de veulens was er in deze veiling ook 1 bijzondere fokmerrie, Coroll Blue Du Brayon (drachtig van Ermitage Kalone), beschikbaar. Op de openingsavond werd er direct al flink geboden op haar en ook op zaterdagavond laaide het biedduel nog een keer op tot uiteindelijk een investeerder uit Nederland aan het langste eind trok en haar kocht voor €17.500.

Volgende veiling: 19-22 Juli Veulens & Embryos

Nog maar een paar weken en dan staat de volgende veiling alweer klaar. De veiling zal openen op woensdag 19 juli en sluiten op zaterdag 22 juli. Wilt u op de hoogte blijven van onze veilingen? Registreer u dan gratis dan krijgt u direct een e-mail op het moment dat de nieuwe collectie online staat.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie