Volg ons op Social Media:

CHACCO-BLUE HENGST VEILINGTOPPER: BLIJFT VOOR €28.000 IN NEDERLAND

20 mei 2024

We hebben deze keer niet alleen 3- en 4-jarige sporttalenten aangeboden, maar ook 5- en 6-jarige paarden, wat een groot succes bleek te zijn. Ook de iets oudere paarden vonden gretig aftrek. Bijna 90% van de paarden werd afgelopen weekend verkocht, met een gemiddelde prijs van €12.700. Diverse paarden blijven behouden voor de Nederlandse en Belgische sport, terwijl anderen hun carrière starten in landen zoals Colombia, Amerika, Engeland, Marokko, Polen, Duitsland en Italië.

Top 3 Verkopen: Boven de €20.000

De 3-jarige hengst Rhandy Turfhorst (Chacco-Blue x Bentley van de Heffinck) bleek al snel populair na de opening op woensdagavond. Diverse potentiële eigenaren boden enthousiast op deze toekomstige kampioen gedurende woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Uiteindelijk sloeg de hamer iets na 21:00 uur op zaterdagavond af op €28.000, en hij zal in Nederland blijven.

De 5-jarige voskleurige ruin Orion-S (Cornet du Lys x Vigo d'Arsouilles) trok veel belangstelling, vooral op zaterdagavond. Na 18 keer heen en weer bieden werd hij rond 21:00 uur uiteindelijk voor €27.000 verkocht aan een koper uit het zonnige Colombia.

De sportpaarden waren enorm populair, want in de top 3 bevindt zich ook de 6-jarige ruin Neymar (Justice HL x Carembar de Muze). Het duurde even voordat de winnaar van deze zoon van de internationale 1.45m merrie Grace V bekend was. Diverse geïnteresseerden boden tegen elkaar op, waardoor pas rond 22:30 uur duidelijk werd wie de nieuwe eigenaar zou worden. Neymar werd verkocht voor €25.000 en staat nu een lange reis naar Amerika te wachten.

Over twee maanden: beloftevolle springgefokte veulens & embryo’s

Met een succesvolle verkoop van bijna 90% van de paarden en prijzen die opliepen tot €28.000, tonen we opnieuw aan dé plek te zijn voor het vinden van hoogwaardige sportpaarden. Mis de volgende veiling niet en ontdek uw toekomstige kampioen!

Na het succes van de jonge paardenveilingen de afgelopen maanden kijkt het team alweer uit naar de eerste veulenveiling van dit jaar. Deze zal plaatsvinden van 17 t/m 20 juli, en uiteraard weer volledig online. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar dus heeft u nog een goed gefokt en beloftevol veulen staan, schroom niet om contact met het team op te nemen.
Meldt u zich snel aan voordat alle plekken vergeven zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie